Teollinen koesuunnittelu käytännössä -koulutus
Yli 90 % kaikista laadun ja tuottavuuden kehitystuloksista on syntynyt koemenetelmien tuloksena. Käyttöalue on erittäin laaja markkinoinnista ja sisäisistä palveluprosesseista raskaisiin koneisiin ja prosesseihin sekä näiden säätöön.
Koesuunnittelussa testataan montaa samaan ilmiöön vaikuttavaa muuttujaa samanaikaisesti. Näiden monimuuttujakokeiden avulla selvitetään tekijät, jotka vaikuttavat eniten tuotteen, palvelun ja prosessin ominaisuuksiin, tuottavuuteen tai laatuun ja optimoidaan nämä tekijät. Muuttuja voi olla vaikkapa ruokareseptin ainesosa – maidon määrä, jauhojen määrä jne.
Monimuuttujakokeilla saavutetaan kaksi keskeistä etua: kokeen tehokkuus on merkittävästi parempi kuin yksimuuttujakokeella ja muutettavien tekijöiden välillä voi olla keskinäisvaikutus, joka sekoittaa tulosta yksimuuttujakokeessa mutta ei monimuuttujakokeessa. Esimerkiksi 11 muuttujan koe suoritettuna yksimuuttujakokeena tarvitaan 2048 testiä kun taas monimuuttujakokeena tarvitaan vain 12 testiä. Mitä enemmän muuttujia, sen tehokkaampi on monimuuttujakoe.
Teoriajaksossa osallistujille opetetaan menetelmän perusteet luennoin ja todellisten kokeiden ja esimerkkien avulla.
Välityöjaksossa toivotaan jokaisen suorittavan omaan työhönsä tai harrastuksiin liittyvä todellinen koe, joka raportoidaan seuraavassa jaksossa. QKK tukee kokeen suunnittelu- ja analyysivaihetta.
Täydentävä kertausjakso sisältää välitöiden läpikäynnin ja analysoinnin. Lisäksi laajennetaan osanottajien tietoa koesuunnittelusta.
Koulutuksen ajankohdat:
I-jakso: 1. päivä
08:30 | Ilmoittautuminen ja kahvi |
09:00 | Tilaisuuden avaus ja esittely Taustaa koesuunnittelulle Mitä se on? Kuinka tähän on tultu? |
10:00 | Kokeen suunnittelu Erilaisia tapoja tehdä kokeita – edut ja haitat 1-muuttujakoe ja monimuuttujakoe Monimuuttujakoe Ortogonaalimatriisi ja koe sekä 3 – 7 muuttujakoe |
12:00 | Lounas |
13:00 | Monimuuttujakoeharjoitus – Ryhmätyö Lego-auto |
14:30 | Kahvi Monimuuttujakokeen hyödyt ja haitat |
16.00 | Päivä päättyy |
I-jakso: 2. päivä
08:15 | Päivän aloitus Koetoistojen määrä Mikä on optimaalinen koetoistojen määrä Taguchin laatuajattelun ydin Katapulttikoe: Ryhmätyö |
11:30 | Lounas |
12:30 | Ryhmätyön koetulosten analysointi |
14:00 | Kahvi |
14:30 | Esimerkkejä Suomessa toteutetuista kokeista Yhteenveto koesuunnittelusta |
16:00 | Päivä päättyy |
II-jakso: 1. päivä
09:00 | Avaus ja esittely |
Kertaus 1. jaksosta Välitöiden purku Staattinen Taguchi Dynaaminen Taguchi Keskinäisvaikutukset ja niiden analysointi Keskinäisvaikutusten tyypit Koesuunnitelmat Minitabilla Koetulosten analysointi Varianssianalyysi ja residuaalisovitukset Usean vasteen optimointi |
|
12.00 | Lounas |
13.00 |
Tehdassimulaattori: Perättäiset kokeet ja keskinäisvaikutukset |
14.30 | Kahvi |
15:00 | Kokeen analysointi Johdanto vastepintakokeisiin (RSM) CCD ja Mixture-kokeet Yhteenveto ja johtopäätökset |
16.00 | Tilaisuuden päätös |
Koulutuksen vaatimukset
Opiskelijoilla tulisi olla käytössään kannettava tietokone ja Minitab-ohjelmisto koulutuksen lähijaksoilla.
Kouluttaja
Matti Pesonen
Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI
Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena.Pyydä tarjous.
Lisätietoa
Opi Taguchi-kurssilla keskeiset käsitteet ja ota teoria haltuun tehokkaasti. Kurssilla mielenkiintoisia käytännön esimerkkejä, harjoituksia ja perusteoriaa.
Menetelmän perusteet opetetaan luennoin ja todellisten kokeiden sekä esimerkkien avulla. Kurssilla tehdään runsaasti havainnollistavia kokeita, harjoituksia ja ryhmätöitä.
Välityöjaksossa toivotaan jokaisen suorittavan omaan työhönsä tai harrastuksiin liittyvä todellinen koe, joka raportoidaan seuraavassa jaksossa. QKK tukee kokeen suunnittelu- ja analyysivaihetta.
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.
Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.
Koulutuksesta sanottua
Tutustu myös näihin kursseihin
Tyhjää täynnä
Hakemaasi sisältöä ei löytynyt. Kokeile hakua!
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.