Laadun suunnittelu ja systemaattinen innovointi (TRIZ) kehitystoiminnan tukena -koulutus
Tohtori Joseph M. Juran on kehittänyt erinomaisen laadun suunnittelun prosessin. Tämä universaali prosessi soveltuu toimialariippumattomasti uuden liiketoiminnan kehittämisen rungoksi.
Liiketoiminnan tarpeiden (Business Needs) ja Asiakastarpeen (Customer needs) tunnistamisen jälkeen tarvitaan jokin läpimurto – uudistus -, joka on jokin houkutteleva ominaisuus, millä täytetään asiakkaan tarve. TRIZ-menetelmä auttaa tunnistamaan hyvät ideat huonoista.
Genrich Altshuller kehitti menetelmän, joka tunnetaan siis nimellä TRIZ (venäjä: Theoria Resheneyva Isobretatelskehuh Zadach -Theory of Inventive Problem Solving) ja huomasi, että innovaatioiden takaa on löydettävissä algoritmi millä voidaan tunnistaa ja ratkaista ristiriitoja.
Altshullerin tutkimusten mukaan ongelmiin on:
- Ilmeinen tai perinteinen ratkaisu (32%): Ratkaisumenetelmä on hyvin tunnettu spesialistien piirissä
- Pieni uudistus (innovation) sisältyy nykyiseen paradigmaan (45 %): Parannus nykyiseen systeemiin, tavallisesti kompromissi/ristiriita (controdiction)
- Oleellinen uudistus (innovation) nykyiseen teknologiaan (18%): Oleellinen parannus olemassa olevaan systeemiin.
- Uudistus nykyisin käytössä olevan teknologian ulkopuolelta (4%): Vaatii suunnitelman uuden sukupolven, jossa käytetään tiedettä, ei teknologiaa
- Tuntemattoman keksiminen (1%): Vaatii suuren keksinnön (invent) uuden tieteen avulla.
Luovuus perustuu ensisijaisesti tietoon kohteesta, tässä tapauksesta tekniikasta. Tutkimalla kohteen kehityslakeja voidaan muotoilla ohjeita ongelmien ratkaisemista ja systeemien kehittämistä varten.
Ihmiset voivat oppia ohjeita ja luovuus loppuu olemasta mystiikkaa.
Tässä yhteydessä keskitytään TRIZ-teoriaan, ajatusmalliin ja toimintatapaan, pitkien algoritmien ja ratkaisujen sijaan.
8:30 | Ilmoittautuminen ja kahvi |
9:00 | Avaus ja esittelyt Johdanto laadun suunnitteluun Laadun suunnitteluprosessi Juranin Trilogia: laadun suunnittelu, laadun ohjaus ja laadunparantaminen Laadun kaksi näkökulmaa ja kolme rajaa Ominaispiirteen tunnistaminen ja käyttäytyminen ajanfunktiona Asiakastarve ja kriittinen laatuvaatimis – VOC-prosessi KANO-malli TRIZ – menetelmä Johdatus TRIZ-menetelmään – 5 keskeistä periaatetta |
12:00 | Lounas |
13:00 | Ristiriita, mitä se on? Harjoitus: ristiriidan tunnistaminen |
14:30 | Kahvi |
15:00 | Resurssi, mitä se on? Harjoitus: resurssin tunnistaminen Ideaaliratkaisu ja tekniset systeemin kehityslait Innovatiiviset kehitysperiaatteet Loppuyhteenveto |
16:00 | Tilaisuus päättyy |
Kouluttaja
Antti Piirainen
Koulutuspaikka
Sibeliustalo
Ankkurikatu 7, LAHTI
Yrityskohtaisena toteutuksena
Koulutusta toteutetaan myös yrityskohtaisena toteutuksena. Pyydä tarjous.
Lisätietoa
Ideoita syntyy, mutta joukosta on vaikea löytää käyttökelpoiset ideat. Kun ideoita on paljon, joukossa on ratkaisuja, mistä tiedetään mikä tai mitkä ovat hyviä ratkaisuja. Uusien ideoiden ja käyttökelpoisten innovatiivisten ratkaisujen tuottaminen on vaikeaa.
Koulutuksen tavoitteena on osallistuja ymmärtää laadun suunnitteluprosessin merkityksen uuden tuotteen tai palvelun suunnittelussa, kilpailukykyisen tuotteen luomisessa.
Koulutus soveltuu erinomaisesti suunnittelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.
Valitse itsellesi sopivin toteutustapa. Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä. Postitamme koulutusmateriaalit sekä striimaamme koulutuspäivät etänä osallistuville.
Koulutus järjestetään ainutlaatuisissa kokouspuitteissa Sibeliustalossa, Vesijärven rantamaisemissa.
Food & Events huolehtii nautinnollisista koulutuspäivän tarjoiluista tarjoten varmasti jotakin jokaisen makuun.
Ilmoittautuminen ja peruutusehdot
Ilmoittautumiset tulisi tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Voit ilmoittautua suoraan kurssisivulta, sähköpostitse tai puhelimitse (03-7804 264). Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua.
Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.
Koulutuksesta sanottua
Tutustu myös näihin kursseihin
Kiinnostuitko koulutuksesta?
Järjestämme koulutusta sekä julkisena kurssina että yrityskohtaisesti räätälöitynä toteutuksena.